NFC NEDİR NE İŞE YARAR


Artık tüm amiral gemisi modellerinde gördüğümüz NFC ne işe yarar? Bugün sizlerle bunu konuşacağız. NFC günlük hayatımızda çok işimize yarayabilecek bir özellik ama çoğu kullanıcı bunu nasıl kullanacağını bilmiyor, dahası telefonunda NFC olduğunu bilmeyen insanlar bile var. NFC yani Yakın Alan İletişimi akıllı telefonlarda mobil ödemede, çipli kimliklerde ve NFC etiketlerde kullanılmaktadır. 


NFC etiketler belli bir işlemi kolaylaştırmak için kullanılır. Çok basit bir örnekte, akıllı telefonunuzu NFC etiketine yaklaştırarak, telefonunuzun bir uygulamasını açabilirsiniz. Farkı işlevler yükleyerek NFC etiketlerini kullanabilirsiniz.
NFC etiketleri ile wi-fi ağına, şifre girmeden bağlanma, telefon sesi açıp kapatma, otomatik arama, flaş açma ve kapama gibi özellikleri kullanmak mümkün.


NFC özelliği olan cihazlar arasında veri transferi sağlamak daha hızlı ve kolay. NFC özelliği olan iki cihaz birbirine yakınlaştırarak fotoğraf, video, mp3, kişi listesi, dosya vb. gönderebilirsiniz.

NFC ile toplu taşıma kartlarına yükleme yapabilir ve bakiye sorgusu yapabilirsiniz.

NFC ile aracınızın kapılarını açmak  ve motoru çalıştırabileceksiniz.
Aracınız için oluşturduğunuz dijital anahtarı farklı kullanıcılara gönderebileceksiniz.

NFC ile aldığınız ürünler hakkında bilgi alabileceksiniz. Gıda başta olmak üzere tüm ürünlere NFC destekli etiketlerin dahil edilmesiyle ürün hakkındaki tüm bilgileri telefonumuzu onlara dokundurarak öğrenebileceğiz.
Örneğin paketli bir et ürününün ne kadar süredir orada olduğunu ve doğru sıcaklıkta muhafaza edilip edilmediğini üzerindeki etikete telefonu dokundurarak öğrenebileceğiz.

NFC Özelliğine Sahip Telefonlar Her Zaman Güncel Liste: https://www.epey.com/akilli-telefonlar/nfc/var/


Yorumlar