MIUI 12 HAKKINDA HER ŞEY

Merhaba Arkadaşlar,

Geçtiğimiz günlerde MIUI 12 tanıtılmıştı, dün ise global lansmanı yapıldı. Bugün sizlere MIUI 12'den bahsedeceğim. İsterseniz başlayalım.


1. Dark Mode 2.0
Dark mode hali hazırda MIUI 11'de bulunuyordu fakat tüm uygulamalarda düzgün çalışmıyordu. Mesela İnstagram'da simsiyah olurken WhatsApp'ta daha açık renkli laciverte çalan bir siyah oluyordu. Ayrıyeten siz sistem kipinde karanlık modu aktifleştirdiğinizde bu bazı uygulamaları etkilemiyordu. Mesela İnstagram'da aktif ediliyordu fakat YouTube ve WhatsApp'ta kendiniz el ile açmanız gerekiyordu. Bunun gibi sorunlar çözüldü ve bize harika bir dark mode sunuldu.




2. Duyusal Görsel Tasarım
Xiaomi yaptığı bu güncellemede sizin ekranı çok fazla okuyarak gözlerinizi yormanızı istemiyor, bu yüzden duyusal görsel tasarımı bize sunuyor. Mesela depolama sayfasını açtınız, orada ki depolama kapasitenizi gösteren kutucuk bir havuz gibi tasarlanmış. Siz hafızayı doldurduğunuzda havuzda doluyor. Tabii sayısal olarakta yazmaya devam ediyor.

3. Süper Duvar Kağıtları
Bu duvar kağıtları gerçekten süper. Mesela Mars yüzeyi olan duvar kağıdını aktif ettiğinizde telefonunuzun ekranını kaydırdığınızda Mars yüzeyide kayıyor. Ayrıyeten dark mode aktif değilken turuncu bir renge sahipken dark mode aktif olduğunda gri renk oluyor. Bu linkten her marka telefon için süper duvar kağıtlarını indirebilirsiniz.
4.Yeni Animasyonlar
MIUI 12 ile yeni gelen animasyonlar daha yuvarlatılmış ve göze hitap ediyor.


5. Gizlilik ve Güvenlik
MIUI 12, gizlilik bölümünde büyük yükseltmeler alıyor. İşletim sistemi şimdi bir uygulama kameralar, mikrofon, kişiler, konum ve daha fazlası gibi hassas bir özelliğe her eriştiğinde bunu bildirecek. Kullanıcılar artık tek bir dokunuşla bu tür uygulamalara erişimi engelleyebilecekler. Ne yazık ki, Çin ROM’undaki sanal kimlik özelliği global ROM’da bulunmuyor.



6. Yüzen Pencereler
İnstagram'da dolaşıyorsunuz ve mesaj mı geldi? MIUI 12'nin yüzen pencereleri sayesinde hala İnstagram'da dolaşırken bir yandan da mesajı cevaplayabileceksiniz. Messenger'ın mesaj balonu gibi fakat daha iyisi!

7. Ekran Yansıtma
Telefonunuzun ekranını televizyonunuza yansıtmak istiyorsunuz fakat kablo kullanmak istemiyor musunuz? İşte Xiaomi mükemmelleştirilmiş ekran yansıtmayı bizlere sunuyor.

Şimdi gelelim en önemli konuya...Cihazıma güncelleme gelecek mi gelecekse ne zaman gelecek dediğinizi duyar gibiyim.


İşte MIUI 12 bu şekilde siz ne düşünüyorsunuz? Aklınıza gelen her şey'i bana yorumlardan sorabilirsiniz. Hoşçakalın

Haa unutmuşum anlattığım her şey gu görselde toplanmış :)




Yorumlar