4000 TL VE ALTI LAPTOP ÖNERİSİ

Merhaba Arkadaşlar,

Evde kaldığımız bu dönemde gerek uzaktan eğitim gerek evde çalışıma için herkesin bir bilgisayar arayışı var. Bugün sizlere ucuzdan pahalıya 5 adet bilgisayar önereceğim. Bilgisayarların isimlerine tıklayarak en ucuz fiyatını ve detaylı özelliklerini görebilirsiniz. Tüm cihazların inceleme videolarını altlarına koydum mutlaka izleyin. Hazırsanız başlayalım.


Listemizin ilk sırasındaki laptop'umuz işlemci olarak İntel Celeron N4000 işlemcisini kullanıyor. Bu işlemci daha çok giriş seviyelerinde kullanılan çok da yeni ve çok da iyi olmayan bir işlemci. Laptop'umuz da 4GB ram ve 128GB SSD bulunuyor. Seçtiğim tüm bilgisayarlarda SSD olmasına dikkat ettim çünkü SSD'li bir laptop HDD'li (yani hard disk) bir laptop'tan 10 kata kadar daha hızlı çalışır. Laptop'umuz da harici bir ekran kartı yok, dahili ekran kartımız ise İntel UHD Graphics 600. Bu Laptop size güncel oyunları oynatmayacaktır fakat Zula, League Of Legends gibi düşük sistem gereksinimli oyunları oynatacaktır. Bu laptop'umuzun fiyatı N11.com üzerinde 2.149,99 TL



Sıradaki laptop'umuzda işlemci olarak AMD A9-9425 işlemcisini kullanıyor. İşlemcimiz çok kötü bir işlemci değil fakat çok iyi de değil. Bu bilgisayarımzda da 4GB ram ve 128GB SSD bulunuyor. Bu laptop'umuzun ilk laptop'a göre en önemli farkı harici bir ekran kartı olması. Harici ekran kartımız AMD Radeon 530 ve dahili ekran kartımız da AMD Radeon R5 Graphics. Bu bilgisayarla CS:GO gibi fps oyunlarını oynayabilirsiniz. Fiyatı ise 2.699,99 TL ile N11.com üzerinde satılıyor.


Bu laptop'umuzun işlemcisi AMD Ryzen 3 2200U. Laptop'umuz da 4GB ram ve 256GB SSD bulunuyor. Harici ekran kartımız AMD Radeon R5 M420, dahili ekran kartımız ise Radeon Vega 3 Graphics. Bu laptop ise N11.com üzerinde 3.239,99 TL'ye satılıyor.


Gelelim listede ki ikinci Lenovo laptop'a. İşlemci tarafında bizi yeni çıkan taze bir işlemci olan İntel i3 10110U işlemcisi. İntel'in 9. nesil fiyaskosundan sonra yeni 10. nesil işlemciler gerçekten çok iyi. Ram tarafında 4GB bir ram ve 256GB SSD bizi karşılıyor. Harici ekran kartımız NVIDIA GeForce MX130 ve dahili ekran kartımız İntel UHD Graphics. Bu laptop size rahat bir şekilde çoğu oyunu oynatır, GTA 5'i bile! Bu laptop'umuzun fiyatı ise N11.com üzerinde 3.674,99 TL

MAALESEF İNCELEME VİDEOSU YOK ARKADAŞLAR


Gelelim listemizin en son ve en güçlü üyesine. Bu laptop'umuzda İntel i5 10210U işlemci kullanılmış. Bu işlemci 4. laptop'ta kullanılan işlemcinin bir üst versiyonu. Bu işlemcimizde diğeri gibi 10. nesil bir işlemci. Laptop'ta 4GB ram ve 120GB SSD bulunuyor. Bana kalırsa bu cihaz depolama yönünden yetersiz. Ekstradan bir depolama birimi almanız sizin için daha iyi olacaktır. Cihazın harici ekran kartı NVIDIA GeForce MX230 ve dahili ekran kartımız İntel UHD Graphics. Bu laptop size rahat bir şekilde çoğu oyunu oynatır. Fiyatı ise 3.999 TL + Kargo olarak Hepsiburada üzerinde satılıyor.

Bugün sizlere 5 adet laptop önerdim. Önerdiğim laptoplar arasında alınabilecek en iyi model bana göre Lenovo İdeaPad L3 81Y3001DTX modeli çünkü cihazın çok güçlü ve yeni bir işlemcisi var. Ayrıyeten SSD olarak diğer cihazlardan farklı olarak 256GB SSD var. Bugün bir GTA 5 yüklemek istediğimizde bile 80GB alan istiyor. Eğer 120GB'lık bir SSD'ye GTA 5 yüklerseniz o bilgisayar aşırı derecede yavaşlar. Ha unutmadan size önerdiğim tüm laptop'larda 4GB ram var, 2020 yılında 4GB ram yetersiz size tavsiyem bir 4GB daha ram alıp takmak olacaktır. Cebinizden ekstra 200 TL daha çıkar ama bilgisayarınız daha uzun ömürlü olur. Bu tür yazıları kaçırmamak için beni takip etmeye devam edin. Hoşçakalın.

Yorumlar