Samsung’un Patlayan Note 7’leri


Geçtiğimiz yıllarda Samsung’un başı yeni çıkarttığı -aynı zamanda amiral gemisi olan- Note 7 ile beladaydı. Peki niçin? Bu cihaz durduk yerde hiçbir etkene maruz kalmadığı halde patlıyordu! Ama niye? İşte bugün bu yazıda size bunu anlatacağım. Ama önce cihazın teknik özelliklerine bir bakalım.



Sürekli iş ve oyun arasında kesintisiz geçişler yaparak telefonunuza bağlı olduğunuzda, bütünü ile başa çıkmak için büyük bir telefona gerek duyuyoruz. Bu sebepten Galaxy Note 7 tasarlanmış.


S PEN
S Pen sınır tanımıyor: İster güneşli ister yağmurlu havada kullanın; ister hareket halindeyken not alın, isterseniz GIF oluşturun. Yazı yazmayı kolaylaştıran ve görüntülerdeki metinleri çevirirken dahi yüksek performans sunan bir kalem. Tüm notları, görüntüleri ve videoları tek bir alanda tutup düzenleyen bir kalem. Büyük işler başarmak için ihtiyacınız olan gücü size getiren bir kalem. S Pen.

TASARIM
Galaxy Note7. Büyük ekranlı ve büyük düşünen S Pen ile büyük işler başarmanızı sağlamayı misyon edinen öncü serinin yeni üyesi. Çift kavisli ekrana sahip ilk Note olan bu telefonu tutmak ve kullanmak daha kolaydır. Bu telefon ayrıca suya dayanıklı ilk Note modelidir. Bu sayede özgürce çalışabilir ve yaşayabilirsiniz.

KAMERA
Galaxy Note7, Dual Pixel teknolojisini kullanarak görüntüleri gözümüzle gördüğümüz kalitede yakalar. Dual Pixel Sensör, daha parlak F1,7 lens ve daha büyük 1,4 µm piksel kombinasyonu sayesinde, az ışıktan ani hareketlere kadar tüm zor koşulların üstesinden başarıyla gelir. Böylece istediğiniz zaman, istediğiniz yerde dilediğiniz görüntüyü yakalayabilirsiniz.

GÜVENLİK
Hayatımız ve işimiz telefonumuzda olduğu için telefon güvenliği çok önemlidir. Ancak güvenlik, kullanıcıya zahmet vermemelidir, bu yüzden Galaxy Note7 kilitli kalmak ve içindeki verileri meraklı gözlerden korumak için en kullanışlı ve en güvenli yollardan birini kullanır: İris taraması; çünkü gözler yalan söylemez.

Daha fazla güç, daha hızlı şarj

Büyük düşler daha çok enerji gerektirir, bu sebepten Galaxy Note7'de hem kapasite hem de şarj hızı bakımında daha güçlü bir batarya kullanıldı.
Tüm içerikler için daha fazla alan
64 GB dahili hafızaya sahip Galaxy Note7, 256 GB'ye kadar kart desteği sunan genişletilebilir depolama özelliğine de sahiptir. Böylece iş, eğlence ve geri kalan her şey için daha fazla alana sahip olursunuz. Üstelik tam da ihtiyaç duyduğunuz anlarda.


Evet cihazımızın teknik özellikleri bunlar. O zaman için gayet şık, donanımlı ve pahalı bir ürün. Şimdi gelelim patlama olayına…
Samsung bu telefonlarda kendi ürettiği Samsung SDI bataryasını kullanıyordu. Ancak Samsung SDI üretimi olan bataryalar özellikle telefonun inceliği sebebiyle bataryanın sağ üst köşesindeki kıvrımda yapılan işlem hatası sebebiyle bataryanın negatif ve pozitif yüklü elektrotlarını (anot-katot) ayıran kesimin kıvrılması ve çok ince kalması sebebiyle birbirlerine karışıp, oluşan akımdan etkilenmesi sonucunda ısınmaya ve dolayısıyla da telefonun patlamasına sebebiyet vermişti.
Bunun üzerine Samsung tüm Note 7’leri piyasadan toplattı. 2. Parti üretim Note 7’lerde Amperex Technology firmanın bataryaları kullanıldı. Fakat Samsung, Amperex Technology Limited tarafından üretilmiş olan bataryalardaki bazı hücrelerin yalıtım bandının eksik olması ve aynı zamanda bazı bataryalardaki anot ve katot arasındaki ayırıcıda sivri ve keskin çıkıntıları olması nedeniyle aradaki ayırıcı katmanın hasar görmesi sonucu anot ve katotların karışmasına sebebiyet verdi. Böylece sorunsuz denilen Note 7’ler de Amperex’in kötü çalışması sonucunda yine ısınarak patlamaya başladı. Samsung sonuda 2016 yılının eylül ayında patlamasıyla meşhur olan telefonları toplattı.

Şunu da eklemek isterim, tüm telefonlar istisnasız patlamadı. Mesela YouTube Türkiye’nin en büyük teknoloji kanalı olan Webtekno bu telefona sağlamlık testi yaparken hızlarını alamayıp telefonu matkap ile delmişlerdi!







Yorumlar